De Zwitserse natuurkundige Frankenstein brengt een monsterachtig wezen, dat op de mens lijkt, tot leven, maar ziet zich uiteindelijk genoodzaakt zijn schepping te achtervolgen met als doel het monster te vernietigen.
Titre
Frankenstein
Auteur
Mary Wollstonecraft Shelley
Traducteur
Sophie Brinkman
Auteur de l'introduction
Hanna Bervoets
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Frankenstein, or The modern Prometheus
Éditeur
Amsterdam: Veen klassiek, 2015 | Autres éditions
226 p.
ISBN
9789020414394 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Commentaires

Klassiek monsterverhaal geschreven in 1816-1817 door de toen achttienjarige Mary Wollstonecraft Shelley, echtgenote van de dichter Percy Shelly. Het verscheen anoniem in 1818 en werd herzien in 1831, toen het onder haar naam werd gepubliceerd. Victor Frankenstein maakt een lichaam met stukken van lijken en brengt het tot leven. Als hij zijn schepping verstoot, neemt deze wraak en Frankenstein begint de jacht op zijn monster. Deze macabere roman in brievenvorm is een voorloper van de sciencefiction. Voor de moderne lezer weinig echte griezel, maar wel een erg menselijk inzicht in hoe de maatschappij een monster schept. Verscheen al vele keren in onze taal en behoudt de inleiding door de auteur (1831) bij de herziene versie en het originele voorwoord (1817) dat geschreven werd door Percy Shelley. Tweede druk, uitgegeven in de L.J. Veen Klassiek-reeks, met een nieuw voorwoord door Hanna Bervoets: 'Waarom we nog altijd van Frankenstein houden'. Kleine druk.

À propos de Mary Wollstonecraft Shelley

CC BY-SA 4.0 - Image by Rodrio555

Mary Shelley [ˈmɛəɹɪ ˈʃɛli], née Mary Wollstonecraft Godwin le 30 août 1797 à Somers Town, un faubourg de Londres (aujourd'hui dans le district de Camden), et morte le 1er février …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions