DVD
Anglais

Modigliani

Mick Davis (directeur), Guy Farley (compositeur), Andy Garcia (acteur)

Modigliani

Mick Davis (directeur), Guy Farley (compositeur), Andy Garcia (acteur)
Als in Parijs in 1919 Modigliani en Picasso elkaar ontmoeten ontstaat er grote rivaliteit tussen de twee kunstenaars die wordt gedreven door hun genialiteit en arrogantie en passie
Titre
Modigliani / written and dir. by Mick Davis
Directeur
Mick Davis
Compositeur
Guy Farley
Acteur
Andy Garcia
Langue
Anglais
Éditeur
RCV, 2005
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2004
Durée
ca. 120 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045209223

Commentaires

Amerikaanse verfilming uit 2003 van het levensverhaal van Amedeo Modigliani door Mick Davis (The match), met Andy Garcia in de hoofdrol. De film portrettert het laatste jaar van de schilder die in 1920 in Parijs overleed. Modiglinai, schilder van vrouwenportretten, was verwikkeld in een vete met Picasso, twee grote kunstenaars die gedreven werden door hun genialiteit, arrogantie en passie. Luc Wierts (Metro 10-2-'05): 'Andy Garcia zet een indrukwekkende Modigliani neer, komisch en ontroerend. (...) Natuurlijk, het dramatische eind van zowel Modigliani als de hoogzwangere Jeanne, in de film nog eens extra aangezet, ontroert. Daarvóór heeft Davis de schilders, zoals hij zelf voor ogen had, neergezet als de rocksterren van de vroeg twintigste eeuw. Seks, drugs en kunst, met Garcia als Jim Morrison of, zo je wilt, de Robbie Williams van het naoorlogse Parijs. Misschien ietwat overdreven, maar het spreekt wel tot de verbeelding.'

À propos de Mick Davis

Mick Davis est un réalisateur et scénariste britannique né le 1er août 1961.

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1999 : Le Match du siècle (The Match)
  • 2004 : Modigliani

Comme scénariste

  • 1996 : The Vampyre Wars de Hugh Parks
  • 1997 : Love in Paris d'Anne Goursaud
  • 1999 : Le Match du siècle (The Match) de lui-même
  • 2007 : Invisible (The Invisible) de David S. Goyer

Liens externes