DVD
Néerlandais

Dode hoek

Nabil Ben Yadir (directeur), Peter Van Den Begin (acteur), Soufiane Chilah (acteur)
Als de populaire commissaris van de Antwerpse drugsbrigade aankondigt zich bij een extreemrechtse partij aan te sluiten is het land in rep en roer. Op zijn laatste dag als politieman zet een inval in een drugslaboratorium onvoorzienbare gebeurtenissen in gang.
Titre
Dode hoek / regie Nabil Ben Yadir ; scenario Nabil Ben Yadir [e.a.]
Directeur
Nabil Ben Yadir
Acteur
Peter Van Den Begin Soufiane Chilah Jan Decleir David Murgia
Compositeur
Senjan Jansen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
97 min.
Note
Taalkeuze: Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8719372004302

Commentaires

Actiefilm van Nabil ben Yadir (La marche; Les barons) met onder meer Peter Van den Begin (Frits & Franky; Oud België) en Jan Decleir. Jan Verbeeck is een compromisloze commissaris van de Antwerpse drugsbrigade, populair en berucht bij de bevolking en in de media. Het veroorzaakt dan ook veel rumoer als hij aankondigt dat hij de politie verlaat om zich, net vóór de verkiezingen, aan te sluiten bij een extreemrechtse partij. Op zijn laatste dag als politieman leidt een onderzoek hem naar Charleroi waar een inval in een drugslaboratorium fout loopt en een reeks onvoorzienbare en fatale gebeurtenissen in gang zet. Sven De Schutter (kutfilm.be) geeft 2 sterren (van 4): '(...) vaardig in beeld gebracht en kundig verteld (...) De finale mist uiteindelijk enige intensiteit (...) Deze solide film zal in het Belgische filmlandschap weinig teweeg brengen maar is niettemin uw aandacht waard.' Erick Stockman (Humo 24-1-'17) geeft 3 1/2 ster: 'Dreigende soundscapes zorgen voor een beklemmend sfeert…Lire la suite

À propos de Nabil Ben Yadir

Nabil Ben Yadir, né le 24 février 1979 à Molenbeek-Saint-Jean, est un acteur et réalisateur belge.

Biographie

Nabil Ben Yadir a notamment réalisé les films Les Barons et La Marche.

Filmographie

Réalisateur

  • 2005 : Sortie de Clown (court-métrage)
  • 2009 : Les Barons
  • 2013 : La Marche
  • 2017 : Angle mort (Dode Hoek)

Acteur

  • 2001 : Au-delà de Gibraltar de Taylan Barman et Mourad Boucif
  • 2005 : Le Couperet de Costa-Gavras
  • 2008 : 9mm de Taylan Barman
  • 2009 : Les Barons

ThéâtreEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions