Commentaires

De vervangster neemt de draad op waar Moment van afscheid, het vorige deel in de reeks rond profielschetser Tony Hill en rechercheur Carol Jordan eindigde. Seriemoordenaar Jacko Vance heeft dood en vernieling gezaaid in Jordans privéleven. Ze acht Hill hiervoor verantwoordelijk en heeft hem uit haar leven gebannen. Wegens besparingen werd bovendien Jordans speciale onderzoeksteam bij de politie van Bradfield opgedoekt. Haar teamleden zijn elders aan de slag en hebben nog maar weinig contact met elkaar. Jordans voormalige rechterhand Paula McIntyre, begint haar nieuwe baan als assistent van inspecteur Alex Fielding meteen met een gruwelijke moordzaak. Forensisch onderzoek van het lijk toont aan dat een jonge vrouw eerst enkele weken werd gevangen gehouden en gefolterd voordat ze in elkaar werd geschopt en gedumpt. Dan verdwijnt ook Bev McAndrew, een goede vriendin van Paula en haar partner Elinor Blessing.
Het is mogelijk om De vervangster te lezen zonder enig…Lire la suite
Een psychopaat zoekt de ideale vrouw die hij onder dwang probeert te vormen naar zijn ideaalbeeld. Na een dramatische gebeurtenis hebben psycholoog Tony Hill en rechercheur Carol Jordan alle contact verbroken en heeft Carol ontslag genomen. Als er blonde vrouwen verminkt worden gevonden, gaat de politie op zoek naar de moordenaar maar ontwikkelt daarbij kokervisie. Er zijn sporen die wijzen in de richting van Tony Hill en zonder verder onderzoek wordt hij als verdachte opgepakt. Een oud-collega van Carol probeert haar voor de zaak te interesseren, maar daardoor komt het leven van Carol in gevaar. Deze bijzonder spannende thriller is een vervolg op 'Moment van afscheid'*, en een nieuw deel in de serie rond Tony Hill en Carol Jordan. Het verhaal is zonder voorkennis van de andere delen goed te volgen, maar het duurt even voor de personages een plaats hebben. Het zeer spannende verhaal wordt verteld vanuit verschillende personen: de moordenaar, slachtoffers en politie. De politie werkt o…Lire la suite

À propos de Val McDermid

CC BY 3.0 - Image by TimDuncan

Val McDermid, née le 4 juin 1955 à Kirkcaldy, en Écosse, est une écrivaine écossaise, auteur principalement de romans policiers.

Biographie

À 17 ans, Val McDermid est la première étudiante d'une école publique écossaise à fréquenter le St Hilda's College à l'Université d'Oxford. Diplôme en poche, elle s'engage dans le journalisme pendant une quinzaine d'années à Glasgow et à Manchester. Engagée dans les mouvements de gauche et de contestation pendant l'ère Thatcher, elle amorce en 1984 l'écriture d'un roman policier qu'elle met trois ans à achever : le succès de Report for Murder détermine sa vocation littéraire.

Son œuvre, qui développe les thèses féministes et engagées de l'auteur, compte quatre séries policières aux héros récurrents distincts : Lindsay Gordon, une journaliste lesbienne apparue dans son tout premier rom…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions