Livre
Néerlandais
Wanneer een sterspeler van Bradfields voetbalelftal is vergiftigd en een bom een deel van het stadion heeft verwoest, zijn een agente en een arts het er niet over eens of het gaat om een moord of om een terroristische aanslag.
Titre
De wrede hand
Auteur
Val McDermid
Traducteur
Annemieke Oltheten
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Beneath the bleeding
Éditeur
Amsterdam: uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
432 p.
ISBN
9789021027036 (paperback)

Commentaires

De wrede hand is het vijfde verhaal van Val McDermid met hoofdinspecteur Carol Jordan en psycholoog Tony Hill in de hoofdrol. Met 'Wire in the Blood' hebben de twee ondertussen ook hun eigen televisiereeks, die o.m. wordt uitgezonden op Canvas.

Op de eerste bladzijden van De wrede hand wordt Tony Hill in het ziekenhuis aangevallen door een ontsnapte psychiatrische patiënt met een bijl. Met één welgemikte slag wordt Tony's volledige knieschijf verpulverd, waardoor hij de rest van het boek in het ziekenhuis ligt. Ondertussen belandt Robbie Bishop, de sterspeler van de plaatselijke voetbalclub Bradfield, met mysterieuze symptomen in hetzelfde ziekenhuis. Enkele dagen later sterft Bishop, net nadat een alerte arts vaststelde dat hij werd vergiftigd. Carol Jordan en haar team zware misdrijven krijgen de zaak toegewezen. Ze ontdekt al snel een tweede verdacht overlijden: de rijke maar teruggetrokken Danny Wade werd even voordien eveneens vergiftigd.

In een twee…Lire la suite
Psycholoog Tony Hill belandt door toedoen van een patiënt met een bijl in het ziekenhuis. Intussen wordt DCI Carol Jordan geconfronteerd met de vergiftiging van de sterspeler van Bradfields voetbalelftal. Vanuit zijn ziekenhuisbed probeert Tony haar te helpen. Maar als hij meent de hand van een seriemoordenaar te zien, wil ze niet luisteren. Dan vindt er een aanslag plaats op het voetbalstadion van Bradfield waarbij meer dan dertig doden vallen. De terrorismedienst neemt de zaak van Carol over. En weer is Tony eigenwijs, denkt dat het geen werk van terroristen is. Hij strompelt zelfs het ziekenhuis uit om zijn eigen onderzoekingen te doen. Intussen blijft de relatie tussen Tony en Carol een moeizame haat-liefdeverhouding. Spannende psychologische thriller, de vijfde met het koppel Hill/Jordan. Ze verschenen op de Belgische televisie in de serie 'Wire in the blood', gebaseerd op deze boeken; op de bijgevoegde dvd* een aflevering uit deze serie. McDermid debuteerde begin jaren '90 van d…Lire la suite

À propos de Val McDermid

CC BY 3.0 - Image by TimDuncan

Val McDermid, née le 4 juin 1955 à Kirkcaldy, en Écosse, est une écrivaine écossaise, auteur principalement de romans policiers.

Biographie

À 17 ans, Val McDermid est la première étudiante d'une école publique écossaise à fréquenter le St Hilda's College à l'Université d'Oxford. Diplôme en poche, elle s'engage dans le journalisme pendant une quinzaine d'années à Glasgow et à Manchester. Engagée dans les mouvements de gauche et de contestation pendant l'ère Thatcher, elle amorce en 1984 l'écriture d'un roman policier qu'elle met trois ans à achever : le succès de Report for Murder détermine sa vocation littéraire.

Son œuvre, qui développe les thèses féministes et engagées de l'auteur, compte quatre séries policières aux héros récurrents distincts : Lindsay Gordon, une journaliste lesbienne apparue dans son tout premier rom…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions