De bibliotheek heeft naast haar collectie op papier ook een aanzienlijk aanbod aan digitale boeken. Deze boeken staan als e-boek in de catalogus beschreven en kunnen slechts gelezen worden met behulp van een e-reader.  E-boeken hebben het voordeel dat ze plaatsbesparend zijn en dat leeservaring quasi identiek is aan het papieren boek. Bovendien kan je het lettertype vergroten en hoef je geen lampje naast je bed.

Wil je liever je boeken digitaal lezen dan moet je volgende procedure volgen. Je kiest in de catalogus  maximum 5 e-boeken (status aanwezig) en je plaatst deze samen met je aanvraag om een e-reader in het aanvraagformulier. Kiezen uit de collectie kan je hier. Je vult je contactgegevens verder aan. De dag na je aanvraag kijken we of er een e-reader vrij is (kan je trouwens zelf al zien wanneer je een zoekvraag doet op e-reader). Is dit het geval, dan plaatsen wij de boeken voor jou op de reader en contacteren je dat de reader kan worden opgehaald aan de infobalie bij de ingang Grote Markt 20.

E-boeken mogen enkel geplaatst worden op een e-reader die je leent via de bibliotheek en niet op een eigen device.