Uit een andere bibliotheek?

Je zoekt iets dat niet tot onze collectie behoort? We kunnen het voor je aanvragen in een andere bibliotheek via interbibliothecair leenverkeer of je kan het nu zelf reserveren  in een andere bibilotheek via de knop beschikbaarheidsinformatie.

Wanneer een item (tijdelijk) niet beschikbaar is in jouw bibliotheek of samenwerkingsverband, kan je nagaan of er in een andere openbare bibliotheek in Vlaanderen of Brussel wel nog een exemplaar beschikbaar is via de website Bibliotheek.be. Op de detailpagina van een item vind je bij de beschikbaarheidsinformatie een rechtstreekse link naar hetzelfde item op de website Bibliotheek.be

afbeelding knop zoek in andere bibliotheken

Op Bibliotheek.be vind je een link naar de website van die andere bibliotheek. Afhankelijk van de keuzes van die bibliotheek kan je je al dan niet onmiddellijk online inschrijven in die bibliotheek en het item reserveren. Je kan er voor kiezen het item daar op te halen en terug te brengen, of je opteert voor de mogelijkheid het item naar onze bibliotheek  te laten opsturen, het hier op te halen en ook terug te brengen. Kies je voor deze laatste optie dan zal er je bij de aanvraag een kost van 3 euro gevraagd worden. Voorwaarde is ook dat je een 'Mijn bibliotheekaccount' hebt of aanmaakt. Je bent dan ook best ingelogd om de aanvraag te doen.

Je kunt natuurlijk altijd nog een beroep doen op ons om een aanvraag in te dienen. Dit kan niet langer online, zoals vroeger op deze pagina, maar enkel nog via een formulier aan de infodesk. Voor kopies betaal je 0,10 euro per A4-tje extra. De kosten voor een aanvraag uit een wetenschappelijke bibliotheek zijn afhankelijk van hoeveel de desbetreffende bibliotheek vraagt.