In de kijker

Voorleesmomenten 2020

Nieuwe voorleesmomentjes in de bib.

Lees verder

In de kijker

Onder de aandacht

Blok@Bib wintereditie

De bibliotheek zet naar aanleiding van de nakende examenperiode opnieuw de deuren open voor de studenten van het hoger onderwijs.

Lees verder

Pilootproject Dalton stopgezet

Via hun lidmaatschap van de Izegemse stadsbibliotheek konden bibliotheekgebruikers meer dan een jaar lang gratis films en documentaires streamen op Dalton.be. Op die manier konden ze genieten van heel wat pareltjes uit de Vlaamse of wereldcinema.

 

Lees verder

Wisselcollectie games in de Izegemse stadsbibliotheek

Vanaf september zal er in de Izegemse bibliotheek ook een wisselcollectie games ter beschikking zijn. “Een nieuwe aanvulling voor de bestaande spelotheek met meer dan 500 spellen en educatieve materialen”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

Lees verder
thesis

Stad Izegem beloont thesissen over Izegems onderwerp

Ook dit jaar gaat de stad Izegem op zoek naar thesissen voor de thesis- en onderzoeksprijs. “Deze prijs werd in het leven geroepen om studenten aan de universiteit of hogeschool aan te zetten een Izegems onderwerp te kiezen voor de uitwerking van de thesis”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

Lees verder

Vijfde editie Boekenfeest pakt uit met ongeziene affiche

Het Izegemse Boekenfeest pakt naar aanleiding van de vijfde editie uit met een topaffiche van sprekers. “De Izegemse bibliotheek zet zich daarmee in de markt als kenniscentrum en dit jaar staat alles in het actuele thema van duurzaamheid, ecologie en klimaat”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

Lees verder

Nog meer boekenruilkastjes in Izegem

Op dit ogenblik zijn er in Izegem op negen locaties boekenruilkastjes. Die kastjes zijn een groot succes en daarom is een ruimere spreiding over de stad voorzien.

Lees verder