Adopteer een gedicht

Ook dit jaar gaan honderden #Weesgedichten opnieuw op zoek naar een adoptieraam.

weesgedichten

Tijdens de Poëzieweek 2023 slaan een 60-tal bibliotheken samen met meter Maud Vanhauwaert, honderd dichters met faam en plaatselijke dichters, de handen in elkaar om Vlaanderen tot één grote poëziebundel om te toveren. Ook Izegem doet mee.

Het enige wat je nodig hebt is een raam op een benedenverdieping en interesse voor gedichten.

Vanaf 15 december, 10 uur, kan iedere Izegemnaar via de website weesgedichten.be  uit de 60 door de bibliotheek geselecteerde gedichten kiezen. Izegems stadsdichter Vincent Vandommele schreef voor dit doel een nieuw gedicht, maar ook eerder werk van hem is beschikbaar voor adoptie.

In de loop van januari komt iemand dan langs om het gedicht (afwasbaar) op je raam te schrijven, maar voor het zover is wordt iedere weerhouden kandidaat ruim vooraf verwittigd.  De actie kost de deelnemer niets. Bij ons wordt de tijd van affichage verlengd tot en met 15 februari.

Zet jij Izegem mee op de kaart als een stad met een hart voor poëzie, aarzel dan niet langer en kies jouw favoriet op weesgedichten.be!

Nog info nodig, bel ons gerust op 051/3018 68 of stuur ons een mailtje op bibliotheek@izegem.be

Inmiddels hebben alle gedichten een raam gevonden, waarvoor dank. Via onze sociale media posten we regelmatig een foto van de gedichten die een thuis hebben gevonden.