Izegemse bibliotheek beperkt open vanaf maandag 8 juni

open

Goed nieuws, we gaan terug open vanaf 9 juni, maar… met een aangepaste dienstregeling!

Op maandag, woensdag en vrijdag is er van 9 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur enkel alternatieve dienstverlening met afhaal op afspraak, op dinsdag en donderdag is de bibliotheek zelf toegankelijk van 14 tot 19 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur. Opgelet tot en met 15 augustus zijn de openingsuren in vakantiemodus: van 10 tot 13 u. Zolang de normale dienstverlening niet kan opgestart worden, blijft dus ook de alternatieve dienstverlening met afhaal op afspraak mogelijk. Daarvoor moet vooraf gereserveerd worden via de website van de bibliotheek.

Hoe doe je dit precies?

2. Kies materialen via de catalogus (de balk hierboven)
3. Leg een tijdstip vast voor afhaling.

Meer informatie vind je hier

De bibliotheekmedewerkers nemen de nodige voorzorgsmaatregelen en maken gebruik van handschoenen en desinfecterende gel. We rekenen erop dat ook de leners voorzorgsmaatregelen treffen.

Teruggebrachte materialen plaatsen we in quarantaine vóór we ze opnieuw uitlenen.

Het is dus voorlopig een aangepaste en minimale dienstverlening. Zo wordt het aantal bezoekers in de bibliotheek beperkt tot twintig personen. Bezoekers zijn verplicht om bij het binnenkomen de handen te desinfecteren en om een mondmasker te dragen. Iedere bezoeker neemt ook een winkelmandje en aan het aantal beschikbare winkelmandjes aan de ingang is het ook direct duidelijk of men nog even buiten moet wachten. Er wordt ook gevraagd om alleen naar de bibliotheek te komen, een kind mag wel begeleid worden door een ouder. Het bibliotheekbezoek moet ook beperkt worden tot een half uur.

Daarom is de dienstverlening ook beperkt tot het uitlenen van collectiemateriaal zoals boeken, dvd’s en cd’s. Ook de spelotheek is opnieuw ter beschikking, maar enkel op dinsdag, donderdag en zaterdag. Oude nummers van tijdschriften kunnen uitgeleend worden, maar het raadplegen van tijdschriften en kranten kan nog niet. Ook de zithoeken, de leeszaal en de computers blijven vooralsnog buiten gebruik.

Materialen terugbrengen moet via de inleverboxen aan de ingang van de bibliotheek. Voor het uitlenen zal één zelfscanbalie ter beschikking zijn die dan ook telkens ontsmet wordt door een medewerker. De ingeleverde collectiestukken blijven een tijdje in quarantaine voordat ze opnieuw uitleenbaar zijn.

We roepen de bezoeker ook op om zoveel als mogelijk voorbereid naar de bibliotheek te komen zodat men weet welke materialen men wil meenemen. Er zullen bibliotheekmedewerkers ter beschikking zijn voor assistentie bij het opzoeken in de catalogus, bij het uitlenen of bij reservaties.

Opgelet!Tegenwoordig versturen we heel wat brieven Laatste herinnering met daarop opgelijst de materialen die nog thuis zijn, de te-laat-gelden en administratiekosten. Die brieven hebben enkel tot doel om de lener te verwittigen dat er nog materialen thuis zijn en dat we die graag naar de bib zouden zien terugkeren. Wegens de corona-crisis zijn materialen verlengd geworden en zijn automatische herinneringen  en rappeleringen die nu wel weer normaal verlopen, een tijdlang opgeschort geworden. Het terug opstarten van de routine, zorgt er nu voor dat er automatisch een laatste herinnering uit het systeem komt. Maak je daar dus geen al te grote zorgen over. De kosten vermeld op de brief worden bij inname van de materialen kwijtgescholden. Voor wie dit nog niet deed: breng gewoon al de materialen die vermeld zijn op de nota,  binnen via de teruggeefluiken en dan zorgen we voor de verdere afhandeling.