Izegemse bibliotheek sluit tijdelijk de deuren door omschakeling naar Vlaams bibliotheeksysteem

Binnenkort stapt de bib van Izegem, samen met 13 andere bibliotheken uit Midden-West-Vlaanderen, over op eenzelfde bibliotheeksoftware. Die vernieuwing past binnen de uitrol van een overkoepelend Vlaams bibliotheeksysteem. Om die overgang te maken, zal de Izegemse bibliotheek  gesloten zijn van maandag 23 maart tot en met dinsdag  31 maart. Vanaf woensdag 1 april om 14 uur openen wij opnieuw de deuren van het publiek. En we zeggen er voor de volledigheid bij: dit is geen aprilvis!

Tijdens deze sluitingsperiode kunnen bibliotheekleden niets ontlenen, verlengen of reserveren. De inleverdatum van voordien uitgeleende boeken, cd’s en andere bibliotheekmaterialen schuift automatisch op naar de eerstvolgende openingsdag op woensdag 1 april om 14 uur.

Bibliotheekgebruikers riskeren dus geen boete in deze periode. Voor wie van plan is veel te lezen tijdens de paasvakantie is er geen probleem want de
bib is alweer open bij het begin van die vakantieperiode.

In totaal zullen zo’n 50 West-Vlaamse bibliotheken op hetzelfde moment sluiten om over te schakelen naar de nieuwe bibliotheeksoftware.

1 lidkaart voor 14 bibliotheken
Voor de bibliotheekgebruikers in Midden-West-Vlaanderen biedt deze omschakeling een extra troef, want met één lidkaart kan je voortaan in 14 bibliotheken uit de regio Midwest terecht. Leners vanaf 18 jaar betalen vanaf april 2020 slechts vijf euro per jaar ongeacht de bibliotheek waar ze lid zijn. Voor leners jonger dan 18 blijft het lidmaatschap overal gratis. Voor de Izegemse bibliotheek is er dus enkel voor de 60-plussers een wijziging,

Met hun lidkaart kunnen jong én oud dan boeken en andere materialen ontlenen uit de bibs van Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare (ARhus), Staden, Tielt, Wielsbeke en Wingene. Vanaf juni geldt de regeling ook in Lichtervelde. Al deze gemeenten maken deel uit van de streekintercommunale DVV Midwest, die in 2017 werd opgericht en via intergemeentelijke samenwerking de gemeenten op verschillende domeinen wil versterken.