Nog meer boekenruilkastjes in Izegem

Op dit ogenblik zijn er in Izegem op negen locaties boekenruilkastjes. Die kastjes zijn een groot succes en daarom is een ruimere spreiding over de stad voorzien.

Het project werd opgestart in 2015. Onder het motto ‘Neem er een en zet er een terug’ kan iedereen gratis een boek nemen uit de kastjes. De bedoeling is dat iedereen zijn of haar boeken een nieuw leven kan inblazen door ze door te geven aan een andere lezer. Zo kan een boekenwurm nieuwe thema’s en auteurs ontdekken. De kastjes worden regelmatig aangevuld met boeken uit de voorraad van de bibliotheek of met geschonken boeken.

Op dit ogenblik zijn er boekenruilkastjes aan Okido, aan de sportdienst, het JOC, aan ’t Dorpshuis in Emelgem, aan ’t SoK in Kachtem en op de Bosmolens ter hoogte van de kerk. Deze week werden drie bijkomende boekenruilkastjes geplaatst in de buurt van het patersdomein, de Sint-Rafaëlswijk en op De Mol.

Het bibliotheekteam verduidelijkt ook nog even dat ontleende bibliotheekmaterialen naar de bib zelf moeten teruggebracht worden en niet in die kastjes mogen worden geplaatst. Buiten de openingsuren kan dat via de ingeefluiken aan de bibliotheek.