Op zoek naar dinosauriërs

Tijdens de volledige maand november loopt er een kleine maar interessante tentoonstelling in de Izegemse Bibliotheek.

Lithos, de vereniging voor mineralogie en paleontologie, stelt een greep uit haar collectie mineralen en fossielen tentoon.

De tentoonstelling gaat 500 miljoen jaren terug in de tijd. Van het enige leven in zee: schelpen en weekdieren, over de eerste vaste planten en landdieren, dinosauriërs tot de eerste vogels en primitieve zoogdieren.

“Niemand heeft ooit een dinosaurus gezien, want die zijn al miljoenen jaren geleden uitgestorven. We weten alleen iets van ze dankzij de fossielen van hun botten, voetafdrukken en eieren.”

Deze tentoonstelling is gericht naar de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar en is vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.