Stad Izegem beloont thesissen over Izegems onderwerp

Ook dit jaar gaat de stad Izegem op zoek naar thesissen voor de thesis- en onderzoeksprijs. “Deze prijs werd in het leven geroepen om studenten aan de universiteit of hogeschool aan te zetten een Izegems onderwerp te kiezen voor de uitwerking van de thesis”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

thesis

“Met de prijs willen we vermijden dat thesissen waar heel wat werk aan was zomaar verdwijnen in een muffe boekenkast. Via de archiefwerking merken we dat heel wat studenten op zoek zijn naar informatie voor hun thesis. Tot nu toe kregen we nog geen inzendingen voor de Izegemse thesisprijs, maar we zijn er zeker van dat er heel wat interessante thesissen uitgewerkt worden over een Izegems thema”, verduidelijkt schepen Himpe.

“De thesis- en onderzoeksprijs staat open voor alle master- en bachelorstudenten die dit jaar afstuderen aan een Vlaamse universiteit of hogeschool. De inzendingen worden door een jury beoordeeld op de link met de stad, de kwaliteit en de nieuwswaarde’, aldus bibliothecaris Nicolas Cappelle. “De winnaar ontvangt 800 euro en er wordt een lezing georganiseerd over het thesisonderwerp met een publicatie van een samenvattend artikel in het stadsmagazine Izine.”

Alle informatie is te vinden op de website van de Izegemse bibliotheek en inzendingen moeten voor 4 oktober ingestuurd worden via thesiswedstrijd@izegem.be. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met de Izegemse bibliotheek.