Wisselcollectie games in de Izegemse stadsbibliotheek

Vanaf september zal er in de Izegemse bibliotheek ook een wisselcollectie games ter beschikking zijn. “Een nieuwe aanvulling voor de bestaande spelotheek met meer dan 500 spellen en educatieve materialen”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

“De bibliotheken van Broere hadden al een wisselcollectie grootletterboeken en die wordt nu uitgebreid met games voor Playstation 4”, verduidelijkt bibliothecaris Nicolas Cappelle. “De volledige collectie bestaat uit maar liefst 120 games die met een rotatiesysteem in de acht bibliotheken van de Roeselare, Lichtervelde, Ingelmunster, Izegem, Moorslede, Hooglede, Staden en Ledegem terug te vinden zullen zijn.”

“In de Izegemse bibliotheek zal het eerste pakket van de wisselcollectie beschikbaar zijn vanaf begin september en deze collectie bestaat uit een grote variatie aan genres zoals actie, avontuur, sport, simulatie”, aldus Nicolas Cappelle.

“Tussen deze verschillende genres zijn er zowel games voor jong en oud en de geschikte leeftijd om de games te spelen staat telkens vermeld op de game”, besluit schepen Himpe.