De bib is een huis vol verrassingen. Waarom de bibliotheek niet eens een keertje verkennen? We laten jullie met veel plezier kennismaken met het reilen en zeilen van de bib. Voor de schermen, achter de schermen, hoe je iets terugvindt in de bib, wat je er allemaal vindt, zoekopdrachtjes, voorlezen voor de kleinsten, enz... Tijdens een geleid bezoek vallen de puzzelstukjes op hun plaats.

De bib kan trouwens iets nieuws aanbieden in dit verband: het spannende BIBSTERSPEL.

Bibster
Fun met bibster

Het spel duurt ongeveer 2 lesuren. De leerlingen worden ondergebracht in teams van 2 tot 4 personen met elk een tablet en krijgen hun opdrachten via de tablet. Het team dat de opdrachten het best uitvoert binnen de kortste tijd, wint het spel. De standaardversie is voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar en kan qua inhoud makkelijk aangepast worden aan een andere leeftijdsgroep. Voorlopig wordt het spel bij ons beperkt tot de leeftijdsgroep van het 6de leerjaar en het eerste Hoger, maar er wordt volop gedacht om later ook een versie voor de jongere leeftijdscategorieën te ontwikkelen. Tijdens het spel leren de leerlingen de bib, haar werking en inhoud spelenderwijs kennen. Suspense dus èn een leermoment tegelijk!
Interesse? Neem dan contact op met Pascale Bauwin op 051/337925 of vraag een rondleiding aan via de blauwe knop op de foto.

 

De bib biedt voor jouw instelling, organisatie of vereniging aangepaste rondleidingen aan. Een rondleiding aanvragen kan het hele jaar door en is gratis.