thesis

Elk jaar kent De stad Izegem een thesis- en onderzoeksprijs aan studenten van universiteiten en hogescholen die een Izegems thema  kiezen voor de uitwerking van een thesis.

Dat kan zowel een sociaal, economisch, cultureel, architecturaal, politiek of historisch onderzoek zijn. De wedstrijd staat open voor iedere afstuderende student aan een Vlaamse hogeschool of universiteit en zowel voor masterproeven als bachelorproeven komen in aanmerking.

Inzendingen zullen door een jury beoordeeld worden op een aantal criteria zoals de link met de stad Izegem, de wetenschappelijke kwaliteit en de nieuwswaarde.

De winnaar ontvangt 800 euro en er wordt een artikel over de thesis of het onderzoek gepubliceerd in het stadsmagazine. Van de winnaar wordt ook verwacht dat er een lezing gegeven wordt over het onderwerp. Ingezonden thesissen worden ter beschikking gesteld in de leeszaal van de bibliotheek, die als kenniscentrum coördinator is van het project.

Wie interesse heeft kan contact opnemen met de diensten van de stadsbibliotheek. Het reglement vind je hier

In 2021 werd de prijs behaald door Florian Stragier met een verhandeling over de Mandel. De thesis kan je via deze link lezen en downloaden. Ook de thesis van de winnaar van vorig jaar Sam Geldof: Structuur als Architectuur-generator met de cultuurfabriek als thema, kan je hier consulteren.