Thesis- en onderzoeksprijs voor studenten


De stad Izegem lanceert een thesis- en onderzoeksprijs om studenten aan universiteiten en hogescholen aan te moedigen een Izegems thema te kiezen voor de uitwerking van een thesis.

Dat kan zowel een sociaal, economisch, cultureel, architecturaal, politiek of historisch onderzoek zijn. De stad kan er maar voordeel bij hebben dat er studiewerk gebeurt over Izegem. Al te vaak verdwijnen thesissen in een kast, terwijl dergelijke master- of bachelorproeven een grote meerwaarde kunnen betekenen. De wedstrijd staat open voor iedere afstuderende student aan een Vlaamse hogeschool of universiteit en zowel voor materproeven als bachelorproeven komen in aanmerking.

Inzendingen zullen door een jury beoordeeld worden op een aantal criteria zoals de link met de stad Izegem, de wetenschappelijke kwaliteit en de nieuwswaarde.

De winnaar ontvangt 800 euro en er wordt een artikel over de thesis of het onderzoek gepubliceerd in het stadsmagazine. Van de winnaar wordt ook verwacht dat er een lezing gegeven wordt over het onderwerp. Ingezonden thesissen worden ter beschikking gesteld in de leeszaal van de bibliotheek, die als kenniscentrum coördinator is van het project.

Wie interesse heeft kan contact opnemen met de diensten van de stadsbibliotheek. Het reglement vind je hier