Start Leesjury

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest en er met je leeftijdsgenoten over praat. Daarna kies je je favoriet. Ben je tussen 8 en 18 jaar oud en hou je van verhalen? Ben je benieuwd hoe alles precies in zijn werk gaat? Kom dan zeker luisteren en geniet mee van een leuk live luisterverhaal om het nieuwe jaar in te luiden.

Wanneer
zaterdag 16 oktober 2021

Workshop uit een boekje voor kleuters - De fantastische vliegwedstrijd

Tijdens een wedstrijd kan er wel al eens iets misgaan... Tijdens deze workshop gaan we de wedstrijd aan in spelvorm. Wie wint de wedstrijd, wie wordt gesaboteerd en vooral: is winnen altijd het belangrijkste ? Inschrijven via: www.mixkids.be

Wanneer
zondag 17 oktober 2021

Workshop uit een boekje voor lagere schoolkinderen - De fantastische vliegwedstrijd

Tijdens een wedstrijd kan er wel al eens iets misgaan... Tijdens deze workshop gaan we de wedstrijd aan in spelvorm. Wie wint de wedstrijd, wie wordt gesaboteerd en vooral: is winnen altijd het belangrijkste ? Inschrijven via: www.mixkids.be

Wanneer
zondag 17 oktober 2021

Lies Derudder - Voedingsdeskundige SJKI - Kennismakerij ism LDC De Leest

Gezond eten: wat is dat nu precies? In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten dat je op de duur het bos door de bomen niet meer ziet? Goed eten is noodzakelijk op alle leeftijden, maar als 60-plusser is het dat nog een tikkeltje meer.

Wanneer
maandag 18 oktober 2021

De vertellinge van den dag: 25 augustus 1830, een dag in de opera

Die dag wordt in de Muntschouwburg in Brussel de opera ‘La muette de Portici’ opgevoerd, ter gelegenheid van de verjaardag van de Nederlandse koning Willem I. Het stuk gaat over een opstand tegen de ‘Napolitaanse Koninklijke Garde’. Bij de aria ‘Amour sacré de la patrie’, die de heilige liefde voor het vaderland bejubelt, slaat de vlam in de pan. Wie waren de toeschouwers? Hoe kwam het, dat ...

Wanneer
maandag 18 oktober 2021

De vertellinge van den dag: 25 augustus 1830, een dag in de opera - Kennismakerij ism De Leest

Die dag wordt in de muntschouwburg in Brussel de opera 'La muette de Portici' opgevoerd, ter gelegenheid van de verjaardag van de Nederlandse koning Willem I. En dan slaat de vlam in de pan. Wie waren de toeschouwers? Hoe kwam het, dat daar een opstand en uiteindelijk de Belgische onafhankelijkheid uit voortvloeide?

Wanneer
maandag 18 oktober 2021

Romy Werbrouck - Intimiteit op latere leeftijd - Kennismakerij ism LDC en Cultuurhuis De Leest

Liefde en intimiteit zijn belangrijk, ook als we ouder worden. Maar wat is liefde en wat is seksualiteit op latere leeftijd? Hoe moet je omgaan met kwaaltjes?

Wanneer
maandag 25 oktober 2021

PSYCHISCHE KWETSBAARHEID IN HET GEZIN: BASISMODULE

Kom jij vaak langs in gezinnen waar één of beide ouders kampen met een psychische kwetsbaarheid? Voel je je machteloos en onwennig wat wel of niet te bespreken; wat kan ik doen, wat doe ik beter niet,…Hoe ga ik het beste om met bepaalde opmerkingen of situaties waar ikzelf geen invloed lijk in te kunnen uitoefenen? In deze basismodule staan we stil bij ouderschap en de invloed van de ...

Wanneer
dinsdag 26 oktober 2021

Mieke deltomme - Rouw en verlies bij kinderen - Kennismakerij ism Huis vh Kind, Gezonde gemeente en LDC De Leest

Wat als één van de (groot)ouders langdurig ziek is of sterft? Hoe gaan (klein)kinderen hiermee om? En vooral hoe kan jij als (groot)ouder je kind hierin ondersteunen? Mieke Deltomme, rouwtherapeute bij Rouw & Verlies Vlaanderen geeft raad.

Wanneer
maandag 8 november 2021

Workshop Aquarel - Kennismakerij ism LAB152

Vloeiende lijnen, kleuren die in elkaar overgaan, de wonderen der natuur beschilderen... De trend van dit jaar is ongetwijfeld botanische aquarel! Je leert tijdens deze workshop alle tips en trucjes om zelf aan de slag te gaan. Deze workshop is ook voor beginners.

Wanneer
woensdag 10 november 2021