Antwoord

Met een Mijn Bibliotheek-profiel kan je gebruik maken van de online diensten van de bibliothe(e)k(en) waar je lid van bent: online reserveren, verlengen, lijsten maken en betalen (nog niet in alle bibliotheken). Je krijgt bovendien toegang tot de digitale collecties van jouw bibliotheek: e-boeken, digitale kinderboeken van Fundels, digitale kranten en tijdschriften van Gopress.

Met een Mijn Bibliotheek-profiel beheer je meerdere lidmaatschappen, zodat je bijvoorbeeld de uitleningen van je kinderen kan verlengen. Je kan ook lidmaatschappen bij verschillende bibliotheken koppelen aan één Mijn Bibliotheekprofiel, zo moet je je maar één keer aanmelden om acties voor die verschillende lidmaatschappen uit te voeren.

Bij inschrijving of herinschrijving ontvang je een welkomstmail met daarin de aanlogprocedure. Wie reeds in het bezit is van een account hoeft niets te doen. Nieuw in de bib?, dan kan je binnen de 7 dagen volgend op ontvangst een registratie aanmaken. Na 7 dagen, kan je enkel registreren via het paswoord dat je in de bib kan opvragen of terugvindt in de registratie-en accountprocedure van 'Mijn bibliotheek'